İçerik Pazarlaması Nedir? Örnekleri Nelerdir?

 İçerik Pazarlaması Nedir? Örnekleri Nelerdir?

Geleneksel pazarlama her geçen gün markanız için daha etkisiz hale geliyor. Proaktif bir pazarlamacı olarak her zaman markanızın görünürlüğünü artıracak daha etkili yöntemler arayışında olmalısınız. İçerik pazarlaması, son yıllarda bu etkili yöntemlerin başında geliyor. Peki içerik pazarlaması nedir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

İçerik Pazarlaması Nedir?

İçerik pazarlamasının dünyadaki liderlerinden Content Marketing Institute, içerik pazarlamasını şöyle tanımlıyor:

“İçerik pazarlaması; değer yaratan ve fayda odaklı içerik üretip düzenli bir şekilde yayınlayarak doğru hedef kitleye ulaşıp kar elde edebilmeye odaklanan bir pazarlama yaklaşımıdır.”

Yani içerik pazarlaması sayesinde sadece ürün ya da hizmetlerinizin reklamını yapmak yerine hedef kitlenizin sorunlarını çözecek yararlı içerikler sunabilir, onların ürün ve hizmetlerinize daha fazla güvenmesini sağlayabilir, hedeflediğiniz kar oranlarına daha sağlam adımlarla ulaşabilirsiniz. 

Üstelik hem dünyaca ünlü büyük markalar hem de KOBİ’ler, içeriğin gücünden yararlanıyor. İçerik pazarlamasının;

-Satışları artırması, 

-Maliyet tasarrufuna yardımcı olması, 

-Markanıza sadık müşteriler getirmesi gibi etkenler bu durumun en temel sebeplerinden. Peki içerik pazarlaması tüm bunları nasıl yapıyor? 

Şimdi geri dönüp CMI’ın tanımını yeniden okuyun. Bu tanımdan “değer yaratan” ve “fayda odaklı” kelime öbeklerini çıkardığımızda elimizde sadece internetteki “bilgi çöplüğü”ne bir yenisini ekleyecek içeriklerin tanımı kalıyor. Takip ettiğimiz çoğu markadan sürekli olarak bildirimlerle karşılaşıyoruz. Ancak bu bildirimlerin bizi yönlendirdiği içerikler, bizim ilgi alanlarımızla alakasız olabiliyor. İşte markalar, “değer yaratan” ve “fayda odaklı” içeriklerle hem potansiyel müşterilerine kendilerini tanıtabilir hem de halihazırdaki müşterilerinin güvenini kazanarak onları markalarının sadık takipçileri haline getirebilir. 

Kısacası kaliteli içerik olmadan pazarlama yapmak mümkün değil. Markanız için hangi pazarlama taktiğini kullanıyor olursanız olun içerik pazarlaması mutlaka bu taktiklerin bir parçası olmalı. Dilerseniz hem Türkiye’de hem dünyada başarılı olmuş içerik pazarlaması örneklerine göz atarak kendi içerik pazarlama stratejinizi oluşturmaya nereden başlayacağınız hakkında fikir edinebilirsiniz. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz içerik pazarlama örnekleri!

İçerik Pazarlaması Örnekleri

İçerik Pazarlaması Örnekleri

Shutterstock’un Hikayesi

Dünyaca ünlü stok görsel sitesi Shutterstock, içerik pazarlamasını kullanarak bu alandaki uzmanlığını herkes için bir kaynak haline getiriyor. Özellikle yaratıcı trendlerin güncel raporlarını paylaşan Shutterstock, içeriklerini bu alanda güvenilir veriye ihtiyaç duyan herkeste paylaşma hissi uyandırıyor. Özellikle 2019 yılında paylaştığı infografikle 6 milyarlık bir ziyaretçi sayısına ulaşan Shutterstock, içerik pazarlaması ile online platformlarda görünür olan markalara verilebilecek en iyi örnekler arasında. 

Buffer’ın Hikayesi

Bir sosyal medya takip uygulaması olan Buffer, gönderilerinizi planlayıp gönderilerinizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı ve hatta gelişmenizi istatistiklerle takip etmenizi sağlıyor. Ancak Buffer’ın sırrı ürünlerinde değil ürünlerini pazarlama yöntemlerinde yatıyor. Tamamen kullanıcı faydası odaklı Buffer blog sayfasında hem kullanıcılardan gelen yorumları görebilir hem de sosyal medya pazarlaması ile ilgili öğrenmek istediğiniz konuların detaylıca ele alındığı içeriklerle karşılaşabilirsiniz. Buffer, blog sayfası sayesinde hem kullanıcılarına faydalı bilgiler sunarak güvenlerini kazanıyor hem de içerikleri üzerinden sitesindeki ürünlere yaptığı doğru yöntemlerle potansiyel müşterilerine ulaşıyor. 

McDonald’s Kanada’nın Hikayesi

McDonald’s Kanada, pek çok insanın marka ile ilgili kötü algısını dürüstlükle değiştirebileceği bir içerik pazarlaması stratejisi geliştirdi. Müşterilerinin bütün sorularını yanıtlayabileceği dijital bir içerik platformu oluşturan McDonald’s Canada, 10,000 müşteri sorusu yanıtlayarak onlarla güçlü bir bağ geliştirmeyi başardı. Ayrıca McDonald’s Kanada, gerçekleri tüm şeffaflığıyla paylaştığı için diğer pek çok fast-food markasından farklı bir yere konumlanmayı da başarmış oldu. 

Pegasus Havayolları’nın İçerik Pazarlaması Hikayesi

Türkiye’nin en çok tercih edilen düşük maliyetli havayolları şirketlerinden Pegasus, marka vizyonuyla tam anlamıyla örtüşen bir içerik pazarlaması örneğine imza attı. “Çok Gezenler Kulübü” adındaki blog sayfasında sponsor olduğu seyahat blogger’larının tecrübelerini anlattığı içeriklere yer veren şirket, bu sayfa sayesinde kendi topluluğuna faydalı içerikle ulaşıp onlara web sitesini yeniden ziyaret etmeleri için bir sebep verirken aynı zamanda potansiyel müşterilerine de kendini tanıtmış oldu. 

Sonuç

İçerik pazarlamasının giderek popülerleşmesi ve örneklerin artması, pazarlamacılar için hem iyi hem kötü haber. Çünkü içerikle pazarlama, her ne kadar sınırsız pazarlama seçeneği sunsa da daha fazla markanın bu yöntemi kullanması, farklılaşmanın zor olacağı anlamına geliyor. Ancak içerik pazarlamasının pek çok pazarlama yönteminden daha fazla “lead” getirdiği kesin. Bu yüzden yaratıcı bir içerik stratejisi ile rakiplerinizden kolaylıkla sıyrılabilir, online görünürlüğünüzü artırırken daha fazla satış yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. İşe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız tüm dijital içerik ihtiyaçlarınız için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz. 

 

 

Paylaş:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: